Inici    ·   contactar    
FACEBOOKTWITTER
Unes vinyes    |   Una dona    |   Un celler    |   Els nostres vins    |   Notícies    
Noticies
VIU LA PRIMAVERA AMB CELLER BÀRBARA FORÉS SI t’agrada el vi i durant la propera setmana santa tens pensat estar a la Terra Alta, no et pots perdre el II Tast de Primavera del Celler Bàrbara... [+]
El proper divendres 13 de març s'estrena El Moment, un viatge a la Terra del Cerç. Producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament... [+]

El Templari Bàrbara Forés 2013 / Varietat Morenillo

Negre de criança. Morenillo i Garnatxa Negra

El Templari  Bàrbara Forés 2013 / Varietat Morenillo
El per què d’aquest nom: Bàrbara Forés significa el respecte i la tradició en l’elaboració de vins, transmesos de pares a fills durant més de cent anys, a casa nostra, així com la capacitat que té cada nova generació per perfeccionar i millorar l’herència rebuda. D’aquesta manera, amb El Templari hem volgut retrobar el nostre passat com a territori buscant l’energia i l’organització que els cavallers de l’Orde del Temple li donaren  quan el van repoblar.
 
Amb l’expressió vi vermell fem referència al color del vi, més vermell que negre en quant al color i que recupera la tradició catalana a l’hora de definir aquest tipus de vi. El vi negre és una expressió més recent, importada del tinto castellà.
 
L’etiqueta: Seguint el  segell de l’Orde del Temple que reprodueix 2 cavallers damunt d’un cavall amb la llegenda Militum Sigilum Templo Cristi, l’etiqueta dibuixa un cavall al galop amb dos monjos-guerrers que representen l’austeritat, però també la força i la unió de les persones emparades per la creu.
 
La finca: Està situada  sota els cingles de roca calcària de la serra de Pàndols i als peus de l’obaga de la Teuleria.
 
Tipus de terra: formant estrats inclinats on hi trobem conglomerats, pinyó i llims barrejats en capes argiloses.
 
Les varietats: Morenillo (70%) i Garnatxa Negra (30%) . El Morenillo és una varietat pràcticament perduda de la que hem iniciat la seva recuperació els darrers anys amb planta autòctona. El cep de Morenillo té un port airós i ben estructurat. Tot en ell és gran de dimensions: El tronc, els sarments, les fulles i els raïms.
 
El marc de plantació: Per tal de controlar la grandària del raïm, el marc de plantació és de 2  per 0’8 metres. Així fomentem una major competència entre les plantes per aconseguir raïms més petits.
 
El clima: La pluja caiguda entre l’1 d’octubre de 2012 i el 30 de setembre de 2013 ha estat de 763 litres, un valor insòlit (l’any anterior 394 litres). Importants pluges durant la tardor i hivern ventós, plujós i llarg. Primavera humida i fresca amb alguns dies de temperatures elevades. Brotació a finals del mes d’abril. Espolsada dolenta de les Garnatxes Blanca i Negra amb forta reducció de la producció. A finals de juliol comença el verolat. Estiu càlid i sec (no plou ni una gota). Inici de la verema el 16 de setembre i final el 25 d’ocubre. Una collita tranquil·la, amb bones temperatures i maduracions òptimes.
 
Verema: Els dies 18 i 22 d’octubre el Morenillo i el dia 24 d’octubre la Garnatxa Negra.
 
Elaboració: Fermentació i maceració en dipòsits d’acer inoxidable durant 35 dies el Morenillo i 28dies la Garnatxa Negra  a 24 graus de temperatura.
 
Criança: 13 mesos en barriques de roure francès .


Nota de tast: Color cirera intens. Aromes de fruita roja madura y fruits de sota bosc. En paladar es mostra equilibrat amb fruita madura i tanins suaus. Bona acidesa.

Maridatge: Fumats, especiats, plats amb especies (timó, romer)

 

 

 

 
Sol·licitud d'informació

Comentari de sol·licitud d'informació