Inici    ·   contactar    
FACEBOOKTWITTER
Unes vinyes    |   Una dona    |   Un celler    |   Els nostres vins    |   Notícies    
Noticies
VIU LA PRIMAVERA AMB CELLER BÀRBARA FORÉS SI t’agrada el vi i durant la propera setmana santa tens pensat estar a la Terra Alta, no et pots perdre el II Tast de Primavera del Celler Bàrbara... [+]
El proper divendres 13 de març s'estrena El Moment, un viatge a la Terra del Cerç. Producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament... [+]

Coma d'En Pou Bàrbara Forés 2012

Negre de criança. Garnatxa Negra, Syrah i Cabernet Sauvignon.

Coma d'En Pou Bàrbara Forés 2012
CLIMATOLOGIA: La pluja caiguda entre el dia 1 d’octubre de 2011 i el dia 30 de setembre de 2012 va ser de 394 litres m2. Un altre any sec. Durant gran part del mes d’octubre vàrem tenir dies amb més de 30 graus de temperatura. La resta de tardor pluja i boires freqüents i després dies ventosos amb predomini del cerç. Fredorada intensa la primera quinzena de febrer amb una glopada de vents siberians secs i freds. Al mes de febrer no va caure ni una gota d’aigua. Els darrers dies de març comença la brotació de la vinya. El verolat comença el 10 de juliol amb la Garnatxa Blanca i a finals de mes, pràcticament tots els raïms estan tintats. Agost molt càlid i sense pluges. Comencem la verema el 23 d’agost i l’acabem la primera quinzena d’octubre. Calor. Reducció significativa de la collita en algunes varietats negres per les inclemències del temps, aproximadament, un 30%.


COMA D’EN POU: La partida de les Comes d’En Pou està situada a l'Orient de la ciutat de Gandesa, als peus d’una formació secundària de la serra de Cavalls. Una Coma és una depressió o vallada poc fonda en terrenys de muntanya. Té unes 10 hectàrees de superfície, repartides entre vinya, oliveres i garriga. El sòl, de textura franca, té una elevada proporció de calç activa i presenta conglomerats erosionats.La part central de la vall té un sòl profund i una pendent moderada que es troba abancalada amb les pedres procedents dels estrats calcaris intercalats entre les margues (argila i calç). Aquestes pedres calcàries són les que es van fer servir antigament per a fer els marges de pedra en sec.

VARIETATS: Garnatxa Negra (67%), Syrah (25%) Carinyena (8%).

VEREMA: Manual, del 24 de setembre fins al 4 d’octubre de 2012.
.
FERMENTACIÓ: Entre 17 i 22 dies en dipòsits d’acer inoxidable amb unes temperatures compreses entre els 22 i els 26 graus. Maceracions llargues: Entre 25 i 30 dies.
 
CRIANÇA: En bótes de roure francès d’Allier de 300 litres durant 16 mesos.

NOTA DE TAST: Color cirera amb aromes de fruita madura, cireres en licor, fruites confitades, complex. Hi apareixen les herbes del sotabosc. En boca és carnós i saborós. Hi destaquen els tanins madurs.

MARIDATGES: Carns roges, caça, guisats complexes. En anyades més velles combina amb aus que revesteixen certa complexitat, embotit i guisats de vedella.
 
Sol·licitud d'informació

Comentari de sol·licitud d'informació