Broten les vinyes amb el Tast de Primavera

7 raons per beure Bàrbara Forés a Nadal
21 desembre, 2023

Broten les vinyes amb el Tast de Primavera

Celler Bàrbara Forés - Tast de primavera

Des de Setmana Santa fins a maig, us proposem un tast per endinsar-se en la bellesa natural de la Terra Alta

L’arribada de la primavera tenyeix de verd el paisatge de la Terra Alta i al celler familiar BĂ rbara ForĂ©s les vinyes broten amb el Tast de Primavera. Una activitat enoturĂ­stica que invita a contemplar i descobrir la bellesa del paisatge agrari mediterrani combinat amb la degustaciĂł de vins i un oli d’oliva verge extra.

Des de La Sendroseta, una petita finca de vinyes que miren als Ports de Beseit, la Serra de PĂ ndols i la Serra de Cavalls al terme de Gandesa, es proposa un passeig per deixar gaudir la mirada davant de les petites parcel·les d’oliveres, ametllers, camps de blat i taques de bosc. Es tracta d’una visiĂł del mosaic agrari de vital importĂ ncia explica Pili SanmartĂ­n, copropietĂ ria del celler. “Aquest mosaic agrari tĂ­picament mediterrani conforma el bell paisatge humanitzat de secĂ , que tant de plaer ens dona, i a la vegada que afavoreix la biodiversitat, essencial per a la vida dels ecosistemes”.

Envoltats d’una panorĂ mica Ăşnica, brota la vida a les vinyes de Garnatxa Blanca, varietat insĂ­gnia de la Terra Alta. Una vinya cultivada en secĂ  i amb la visiĂł de l’agricultura regenerativa. Tot i comptar amb certificaciĂł ecològica, el celler BĂ rbara ForĂ©s aposta per tècniques agrĂ ries agroecològiques que fomentin la biodiversitat, augmentin la fertilitat de la terra, aixì com optimitzar els recursos finits i valuosos com sĂłn l’aigua. “La Sendroseta Ă©s una finca molt simbòlica per nosaltres perquè Ă©s una vinya petita, d’una hectĂ rea, d’on fem un vi de finca i Ă©s allĂ  on vam començar a aplicar criteris agroecològics”, diu SanmartĂ­n.

Tastar el vi a la mateixa vinya Ă©s un plaer inimaginable per als sentits que ens descobreix d’aquesta activitat. Al cor de La Sendroseta naix un vi molt especial pel celler: Abrisa’t. “Una reinterpretaciĂł de com es feien els vins brisats abans, que Ă©s com s’havia fet a casa tota la vida i que s’havia fet a la Terra Alta amb la Garnatxa Blanca”, explica la copropietĂ ria del celler. I Ă©s que l’elaboraciĂł de vins blancs brisats -vins macerats i fermentats en les seves pròpies pells- estava gairebĂ© desapareguda. Un saber fer històric de la pagesia i de la viticultura de la Terra Alta que des del celler recuperen de l’oblit. Abrisa’t Ă©s alhora el primer vi elaborat per mare i filla amb l’arribada de Pili SanmartĂ­n al celler, la sisena generaciĂł d’una famĂ­lia dedicada a la viticultura.

Un passeig per deixar-se portar per la bellesa de la natura de la Terra Alta degustant cinc vins i un oli d’oliva verge extra de la varietat Empeltre elaborat per la mateixa famĂ­lia. Un maridatge que defensa un paisatge agrari que cal preservar amb una mirada de tradiciĂł i de contemporaneĂŻtat. El recorregut finalitza amb una visita al celler, ubicat a una casa pairal del segle XIX al bell mig de Gandesa. 


MÉS INFORMACIÓ

28, 29, 30, 31 de març | 6, 20, 21 d’abril | 18 de maig 

Horari: 10:00h-14:00H

Horari de tarde: 16:00h-20:00h *Disponible només el 30 de març

Punt de trobada: Bassa d’en Gaire, (Gandesa). *És necessari l’Ăşs de vehicle propi.

Contacte per premsa i info per reserves: 690 94 26 39

Clic aquĂ­ per reservar

error: Content is protected !!