Les oliveres dels marges

BĂ€RBARA FORÉS ET PORTA EL VI A CASA – ESPECIAL CONFINAMENT
26 març, 2020
El Templari camina lliure per l’Obaga de Tomaset
20 maig, 2020

Les oliveres dels marges

Ja fa molts anys que ens anava pel cap el projecte de l’oli de Bàrbara Forés.

Disposem de velles oliveres situades als marges de les finques, en total unes 170 oliveres, que sempre hem cuidat i que amb els Ăşltims anys han motivat a Manolo a endinsar-se a l’interessant mĂłn dels olis.

La nostra és una terra de secà en la que s’alterna el mosaic dels cultius mediterranis. La triple simbologia del blat, l’olivera i la vinya. A les nostres finques la vinya ocupa un lloc principal i les oliveres senyorenyen els marges. Senyorejar els marges és una paraula bonica, però en realitat vol dir que ocupen els espais més complicats de les finques i on és més difícil treballar.

Poques podes, pocs adobs i a la tardor cop de vara i recollida de l’oliva. La nostra oliva principal és l’empeltre i a ella donem tot el protagonisme. Conreu ecològic.

Amb els pocs kilos que recolliem cada any en teniem més que suficient pel nostre consum.

A la collita 2019 ens hem proposat fer un primer intent posant l’oli en ampolla de vidre i endinsar-nos en el món dels olis més cuidats.

Els paisatges de secà a casa nostra són un leit motiv i els hi dediquem molt de temps i esforços. Com a paisatges de secà tenim una línia de vins, a la que ara s’incorpora l’oli, que reflecteixen de forma armònica el nostre espai i recullen obagues i solanes, planes i costers, bancals, feixes i marges amb els murs de pedra seca que els nostres avant-passats van aixecar i per on naltros saltem quan collim les olives dels arbres.

Les olives que enguany enceten el projecte de les oliveres dels marges provenen de les oliveres de la Coma d’En Pou que aquest any han estat generoses.

Han estat collides el dia 19 d’octubre i la mateixa tarda del 19 van ser moltes al Molí de Flandi de Calaceit.

Podem definir aquest oli d’oliva verge extra (oove) com un oli equilibrat on els fruitats verds condueixen els amargs i picants i on una sensaciĂł dolça acarona el conjunt.

Podeu trobar aquest oli a la nostra botiga on line https://www.cellerbarbarafores.com/categoria-producte/oli-d-oliva

TambĂ© elaborem oli d’oliva verge extra varietat empeltre en altres formats: 2l i 5 l. MĂ©s informaciĂł a la botiga on line.

error: Content is protected !!