Brisats

Tast de tardor 2021
19 novembre, 2021
Tast de Primavera 2022
18 març, 2022

Brisats

Elaborar vins brisats no és més que teixir fils que ens connecten amb els nostres ancestres, qui sempre, sempre, elaboraven les varietats blanques (la garnatxa blanca majoritàriament) brisada: fermentada amb les seues pròpies pells. Em fascinen els vins blancs amb aquesta connexió directa amb la tradició, el paisatge, la vinya v(b)ella que despunta quan surt el sol, que dignifiquen els nostres pobles y aposten per seguir endavant, per arrelar a la terra, amb aquesta mirada cap endavant però sense perdre de vista allò que ens ha precedit. A nivell internacional els anomenen orange wines, ja que el contacte amb les pells ens dóna aquests colors atoronjats.

Mirades necess√†ries per con√®ixer d‚Äôon venim i visualitzar un horitz√≥ ataronjat. Als vins brisats hi trobem antropolog√≠a, hist√≤ria, dignitat, molta llibertat‚Ķ Taronges brillants, albercocs, verticalitat,  carnositat‚Ķ vins gastron√≤mics que acompanyen plats de tardor, la necessitat del caliu de l’hivern. 

El 2014 vam iniciar la recuperaci√≥ d’aquesta manera d’elaborar vins i actualment comptem amb 3 refer√®ncies:

Us hem preparat uns quants lots nom√©s disponibles a la nostra botiga virtual durant aquestes festes, un d’ells anomenat *brisats*, t’animes? Aquests lots no tenen cost d’enviament (espanya-pen√≠nsula).

error: Content is protected !!