Bàrbara Forés En Moviment A – Ancestral

Els nostres vins

BÀRBARA FORÉS EN MOVIMENT són vins salvatges que naixen de la llibertat.

El projecte més personal de Pili Sanmartín Ferrer.

Petites vinificacions especials mogudes per la intuïció, on les mans experimenten, van fins a l’extrem per continuar responent a totes aquelles preguntes que em faig. EN MOVIMENT, perquè la vida és moviment constant, cuidar la terra i acompanyar els vins implica caminar, equivocar-te, dubtar, aprendre… EL VI ÉS ESDEVENIR.

En moviment és un trajecte, un VIATGE que inicio el 2014 amb la meua arribada al Celler Bàrbara Forés i que continua fins a l’actualitat. Una sèrie de números, que comencen amb el 0 i una nova lletra, la A.

Agroecologia, vins amb mínima intervenció i produccions molt limitades.

En Moviment Ancestral

Morenillo

LA OBAGA DE TOMASET: finca situada sota els cingles de roca calcària de la Serra de Pàndols. El tipus de sòl està format per estrats inclinats on trobem conglomerats, pinyó i llims barrejat amb  capes argiloses. Vinya jove plantada en vas. La parcel.la és de les més altes de la finca i té una extensió de mitja hectàrea. El MORENILLO és una varietat pràcticament perduda de la que vam iniciar la seua recuperació a finals dels anys 90. Després de la filoxera el Morenillo va desaparèixer pràcticament de les nostres terres perquè era un varietat de raïm que donava poc color, poc taní i poca graduació alcohòlica. El cep de Morenillo té un port airós i ben estructurat. Tot en ell és gran de dimensions: el tronc, els sarments, les fulles i els raïms. ESCUMÓS MÈTODE ANCESTRAL: consisteix en aconseguir un vi escumós amb una sola fermentació. Comencem a fermentar en dipòsit d’acer innoxidable a temperatura entre 15-17 graus fins aconseguir la densitat òptima per embotellar. Un cop a ampolla acaba la fermentació, generant gas carbònic. Reposa amb les seues mares durant 6 mesos. Posterior desgorjat manual.Descarregar fitxa tècnica

error: Content is protected !!