B√†rbara For√©s En Moviment A ‚Äď Ancestral

Els nostres vins

B√ÄRBARA FOR√ČS EN MOVIMENT s√≥n vins salvatges que naixen de la llibertat.

El projecte més personal de Pili Sanmartín Ferrer.

Petites vinificacions especials mogudes per la intu√Įci√≥, on les mans experimenten, van fins a l‚Äôextrem per continuar responent a totes aquelles preguntes que em faig. EN MOVIMENT, perqu√® la vida √©s moviment constant, cuidar la terra i acompanyar els vins implica caminar, equivocar-te, dubtar, aprendre… EL VI √ČS ESDEVENIR.

En moviment √©s un trajecte, un VIATGE que inicio el 2014 amb la meua arribada al Celler B√†rbara For√©s i que continua fins a l‚Äôactualitat. Una s√®rie de n√ļmeros, que comencen amb el 0 i una nova lletra, la A.

Agroecologia, vins amb mínima intervenció i produccions molt limitades.

En Moviment Ancestral

Morenillo

LA OBAGA DE TOMASET: finca situada sota els cingles de roca calc√†ria de la Serra de P√†ndols. El tipus de s√≤l est√† format per estrats inclinats on trobem conglomerats, piny√≥ i llims barrejat amb¬† capes argiloses. Vinya jove plantada en vas. La parcel.la √©s de les m√©s altes de la finca i t√© una extensi√≥ de mitja hect√†rea. El MORENILLO √©s una varietat pr√†cticament perduda de la que vam iniciar la seua recuperaci√≥ a finals dels anys 90. Despr√©s de la filoxera el Morenillo va desapar√®ixer pr√†cticament de les nostres terres perqu√® era un varietat de ra√Įm que donava poc color, poc tan√≠ i poca graduaci√≥ alcoh√≤lica. El cep de Morenillo t√© un port air√≥s i ben estructurat. Tot en ell √©s gran de dimensions: el tronc, els sarments, les fulles i els ra√Įms. ESCUM√ďS M√ąTODE ANCESTRAL: consisteix en aconseguir un vi escum√≥s amb una sola fermentaci√≥. Comencem a fermentar en dip√≤sit d‚Äôacer innoxidable a temperatura entre 15-17 graus fins aconseguir la densitat √≤ptima per embotellar. Un cop a ampolla acaba la fermentaci√≥, generant gas carb√≤nic. Reposa amb les seues mares durant 6 mesos. Posterior desgorjat manual.



Descarregar fitxa tècnica

error: Content is protected !!