El nostre estimat Morenillo no para de donar-nos alegries!

Packs especials, Nadal 2020!
7 desembre, 2020
Converses entre pells… els brisats de l’Edu i la Pili
28 gener, 2021

El nostre estimat Morenillo no para de donar-nos alegries!

En plena pandèmia va sortir al mercat la nova anyada de El Templari 2018, amb canvis evidents. El Templari, el morenillo mĂ©s conegut del nostre celler prenia una nou camĂ­: esdevenia morenillo 100% i anava acompanyat d’un canvi d’imatge que el situava mĂ©s a prop del seu origen: La Obaga de Tomaset. 

Era el mes de març i celebrĂ vem que la DenominaciĂł D’origen Terra Alta acceptĂ©s, per fi, la varietat Morenillo com a reconeguda dins de la mateixa DO desprĂ©s de molts anys de reivindicaciĂł. Per fi podĂ­em mencionar la varietat a la etiqueta. EstĂ vem amb plena pandèmia i no sabĂ­em ben bĂ© com funcionaria aquest nou camí… el sector restauraciĂł estava tancat, la mobilitat no estava permesa i no sabĂ­em ben bĂ© com poder-los explicar als nostres clients aquest canvi.

A l’estiu Carlos Delgado El Viajero EL PaĂ­s va escriure sobre El Templari 2018: 
Un tinto con una expresiva propuesta aromática y gusto sedoso y potente.

https://elviajero.elpais.com/elviajero/2020/08/06/actualidad/1596711796_358442.html

Sovint intercanviem missatges amb el sommelier i escriptor LluĂ­s Romero sabem que una de les seues debilitats Ă©s aquesta varietat. Fa unes setmanes ens arribava a casa el seu nou llibre “Vins autòctons: els millors monovarietals catalans fets amb raĂŻms tradicionals” , llibre que us recomanem per tal de saber mĂ©s sobre les varietats tradicionals de Catalunya i els vins que s’hi elaboren. Sobre El Templari 2018 diu:


Aquest vi Ă©s el fruit d’un llarg camĂ­ d’apropament a la varietat, de conìexer el morenillo poc a poc, primer amb la seguretat que ofereix la garnatxa i ara saltant al buit sense xarxa.

El LluĂ­s la clava: saltar al buit sense xarxa. I aquest salt al buit ens feia sentir lliures però a la vegada amb sensacions de gran incertesa… L’acollida de El Templari 2018 va ser brutal, en pocs mesos ja havĂ­em esgotat les poc mĂ©s de 3000 ampolles que havĂ­em embotellat, i el feedback era una delĂ­cia.  Acabat l’estiu, va sortir al mercat la nova collita: El Templari 2019. 

Aquesta setmana llegíem que el periodista especialitzat amb vins Miquel Hudin havia sel.leccionat El Templari 2019 com uns dels millors vins del 2020, aquest any estrany… :

Aquest vi és pura emoció. És d’un dels meus cellers de capçalera de la DO Terra Alta, i per primera vegada fet 100% amb Morenillo, una varietat de raïm autòctona molt curiosa i força escassa que fa poc va ser autoritzada. En els darrers temps he tingut la sort de tastar bastants vins d’aquesta varietat i mai m’han decepcionat. Aquest vi n’és un exemple fantàstic i als que li hagi agradat tant com a qui els recomano tastar també l’escumós fet amb mètode ancestral també 100% Morenillo, dins de la seva línia anomenada “En Moviment”.

Podeu llegir aquĂ­ l’article sencer en CatalĂ  i en Anglès

Però les alegries amb el Morenillo no s’acaben aquĂ­. Just fa un parell de setmanes ens arribava un article de Jordi Luque publicat a Beber Magazine sota el nom de “Espumosos divertidos que nos han alegrado el 2020”.  Per la nostra sorpresa, hi sortia el nostre humil ancestral: En Moviment A – Ancestral Morenillo 2019. És genial que pensi que Ă©s un dels vins mĂ©s divertits de l’any! 

Uno de los vinos más divers del año, para mĂ­. SegĂşn leo por ahĂ­ –no sĂ© si será cierto– es el primer Morenillo con burbuja. Tampoco es un dato muy significativo porque la Morenillo la conocĂ­an cuatro personas, si hubiera sido el trigĂ©simo quinto espumoso elaborado con esta variedad nadie se habrĂ­a enterado. Es un vino rĂşstico y afrutado y eso, para mĂ­, es todo un piropo. Muy veraniego, muy refrescante, muy de ir calentando: nos re-chiflan los vinos que recuperan el momento de consumo del aperitivo. 

Tant El Templari, com En Moviment A – Ancestral Morenillo els podeu trobar a la nostra botiga virtual, on tambĂ© tambĂ© podeu aconseguir els diferents paks que us hem preparat per aquestes festes.

/https://www.cellerbarbarafores.com/vins/barbara-fores-en-moviment-a-ancestral/

error: Content is protected !!